bijuterii argint ghid marimi bijuterii inele MIC

Ghid marimi bijuterii

Mărimi inele

Înainte să comanzi inelul, te rugăm să verifici dacă mărimea acestuia ți se potrivește.

Mărimi inele de argint:

Marimi bijuterii inele si coliere argint

Ca să afli ce MARIME de inel ai, cel mai simplu este să alegi și să măsori un inel care îți vine comod pe degetul pe care dorești să porți inelul nou. Ai în tabel mărimile aferente circumferinței și diametrului.

Recomandare. În general este mai bine să îți iei măsura atunci când mâinile ți se umflă puțin, seara. Ține cont că inelul trebuie să îți stea lejer și să treacă ușor de nodul degetului, nu trebuie să te strângă. Dacă ești între mărimi, în general este recomandat să alegi mărimea mai mare.

Cele mai multe dintre inelele noastre sunt pentru femei, însă avem și modele pentru bărbați sau inele unisex. Orientează-te după mărime atunci când alegi. Inelele pereche sunt în general formate dintr-un set de 2 inele cu design complementar, fiind gândite ca inele de logodnă – unul cu mărime mai mică și unul cu mărime mai mare.

Inele REGLABILE – Multe dintre inelele de pe site-ul nostru sunt inele reglabile din argint. La fiecare inel, în descrierea lui, vei gasi mărimea minimă și pe cea maximă recomandate. Inelele noastre reglabile se pot ajusta cu aproximativ 1,5 – 2 mm în diametru. Dacă depășești 2 mm este posibil ca inelul să se deformeze sau chiar să se rupă.

Recomandarea noastră. Când îți comanzi un inel reglabil, alege pe ce deget îl vei purta încă de la început și ajustezează mărimea o singură dată, (sau de cât mai puține ori posibil oricum). Chiar dacă inelul este ajustabil nu este recomandat să faci modificări de prea multe ori. Argintul este un metal foarte moale, ceea ce îl face ușor de modificat însă acesta este și motivul pentru care este sensibil. Încearcă să umbli cu delicatețe cu bijuteria și să nu tragi brusc de inel.

Inele MIDI / KNUCKLE – Au și ele mărimi: sunt cele cele mai mici mărimi (sau mărimi de copii). De asemenea, inelele pentru degetele de la picioare, toe ring, sunt în general de aceleași mărimi. Dacă vrei să îți cumperi un inel pentru picior, îți recomandăm să te orientezi către inelele cu mărimi reglabile și către modelele mai simple (pentru confort).

Vezi mai multe informații în pagina noastră cu sfaturi privind îngrijirea bijuteriilor și depozitarea lor.


Mărimi coliere și lanțuri

În general colierele și lantisoarele pe care le vei găsi la noi pe site se incadrează în mărimi deja standardizate. Iată mai jos care sunt aproximativ mărimile la diferite modele de lanțuri:

30 – 35 cmcolier choker, pe gât
35 – 40 cmcolier la baza gâtului
40 – 45 cmcolier scurt
45 – 55 cmcolier mediu
55 – 85 cmcolier lung
85+ cm colier foarte lung

Orientativ te poți ghida cu ajutorul imaginii de mai jos în care sunt ilustrate lungimile aproximative ale celor 6 mărimi din tabel:

Găsești informațiile despre mărimea exactă în pagina fiecărei bijuterii în parte.

Atunci cand este vorba despre un colier cu lanț dublu, măsura prezentata este cea a lanțului mai scurt.

Notă. Realizăm măsuratorile bijuteriilor de mână deci te rugăm să ții cont că nu vor fi 100% precise, pot exista erori de cîțiva milimetri. De asemenea, multe dintre bijuteriile noastre sunt realizate manual (în totalitate sau parțial), mai ales la cele cu culori pictate sau cu email, deci acestea nu vor arăta niciodată identic cu cele din imaginea de pe website. Acest lucru se aplică și la bijuteriile cu pietre, perle sau cristale și sidef, fie naturale, fie artificiale.